Sunday, January 7, 2007

Görgei Gábor Utolsó jelentés Atlantiszról

Egy kis torok- és fejfájással, egész nap az ágyban - mit olvasson az ember? Valami ilyet. Egy snájdig. szőke úr - aki már csak az emlékeiben nagy nőfaló - visszanéz, és (dicsekedve) leltárt csinál minden leimádkozott bugyiról, de hogy ne legyen olyan átlátszó az egész, szó esik a velencei történelemről is. A sok szex miatt enyhén kéjes, kukkoló érzése van az embernek, és épp csak annyira szégyelli magát, amennyi nem árt. Az egyik poén olyan szép, hogy érdemes itt lelőni: a feleség akkor fog gyanút, hogy a férje csalja, amikor az elkezd rendes alsógatyákat hordani. Tanulság: okos ember a (saját) feleségét is jó nőnek nézi... (Na, ez olyan nívós mondatnak sikeredett, mint az a hírhedt Gábor Zsazsa visszakérdezés: Riporter - Hány férj volt az életében, művésznő? Zsazsa: Úgy érti, a sajátjaimon kívül?)

Az eléggé bosszantott, hogy az író ezer kis hülye sztoriját sokszor mind az öt kötetben elmesélte, néha többször is néhány lapon belül.

És akkor miért olvastam három napig? mert közben ott volt benne az egész borzasztó magyar történelem. Amitől nincs szabadulás.

I will not write about this book in English. I hope it will be never translated, even if it would, you will not get it - you should have been an insider in many centuries of Hungarian history.

ISBN 9630768550

No comments: